Du behöver:
Kakan:
9 deciliter plantmjölk (jag använde mig av mandel)
4 teskedar äppelcidervinäger
7 deciliter kokossocker
2,5 deciliter tapioka
2,5 deciliter bovetemjöl
2 deciliter kakao
4 teskedar bikarbonat
2 teskedar bakpulver
2 nypor vaniljpulver
2 nypor salt
6 deciliter kokosolja smält
Hallonkrämen:
8 deciliter blötlagda cashewnötter
6 deciliter hallon
2 deciliter kokosgrädde
1 deciliter agavesirap
1 deciliter kokosolja smält
Saften från två Lime
+ Hallon och Choklad till Garnering
Och så här gör du:
Blötlägg cashewnötterna. Ugnen ska stå på 175°C varmluft. Du blandar först plantmjölken du valt med äppelcidervinäger och låter så och vila tillsammans ett tag. Så länge kan Kakans övriga ingredienser blandas, börja med de torra blanda sedan i plantmjölk-äppelcidervinägerblandningen och den smälta kokosoljan. Häll smeten i en form och skjuts in i ugn i ungefär en halvtimma känn efter om kakan är klar med tandpetare alt annat spetsigt föremål. Låt kakan svalna. Blanda alla ingredienser till hallonkrämen förutom kokosoljan som du häller i långsamt medan du mixar för mer fluffig konsistens -ställ in krämen i kyl. När kakan svalnat skär upp den i tre delar. Bred på rikligt med hallonkräm på varje del bygg på. Smält choklad och häl över tårtan.
NJÖT.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar