söndag 4 juni 2017

Nässelsoppa!



Hej och välkomna till ett grovt försenat inlägg!
Egentligen ska man ut och plocka nässlorna sådär på tidiga våren, men vad gör det? finns säkert baby-nässlor ute nu med så skriver receptet på en go soppa ändå:

Nässelsoppa!
Du behöver:

  • Två liter nässlor, de små, som ej blommat än tänk ett fingerlångt max
  • En liter vatten ungefär
  • nypa salt
  • en matsked av smör (går att göra veganskt > kokosolja)
  • tre matskedar av vetemjöl
  • två veggo-buljong 
  • en deciliter grädde (veganskt > havregrädde)
  • lite gräslök för skoj skull
  • löskokta ägg såklart! och surdegsbröd med ost! (veganskt > skippa äggen, köp mjölkfritt)
Du börjar med att skölja av nässlorna, och plocka av så du enbart har bladen kvar. Sen kokar du hälften av vattnet och saltar, i med nässlor och koka fem min. Spara kokvattnet, mixa nässlorna. Smält smöret och ha i mjölet, blanda med kokvattnet och andra hälften av vattnet, i med buljongtärningarna koka i ett par minuter. I med grädden och nässlorna salta, i med gräslöken och tada du har gjort nässelsoppa!

Ät med bröd och ägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar