lördag 4 juni 2016

BROWNIES

Hej och välkomna till ett livsavgörande recept på brownies.

Maximalt tuggmotstånd, med hela rostade hasselnötter och kokos i botten.
SÅSÅSÅ gott.

Ebbas brownies

Du behöver:

  • 4 ägg
  • 1 dl kokossocker 
  • 200g smör
  • Halv 86% chokladkaka
  • 4-5 msk kakao
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g kokos
  • 2 dl vetemjöl eller mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
Såhär gör du:
På med ugn på prick 175 grader. Vispa ägg och kokossocker pösigt. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen och lägg i det smälta smöret. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna till skalen spricker. Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljen. Rör ihop alla ingredienser. Ut med smeten på en plåt eller form som är preppad med kokos i botten. Toppa kakan med kokosflingor. Grädda mitt i ugn i ungefär 20 min, den ska va fuktig inuti men stannad utanpå -kolla med tandpetare!

Ät direkt eller frys in NJUT NJUT NJUT.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar