Maximalt tuggmotstånd, med hela rostade hasselnötter och kokos i botten.
SÅSÅSÅ gott.
Ebbas brownies
Du behöver:
- 4 ägg
- 1 dl kokossocker
- 200g smör
- Halv 86% chokladkaka
- 4-5 msk kakao
- 50 g hasselnötter
- 50 g kokos
- 2 dl vetemjöl eller mandelmjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
Såhär gör du:
På med ugn på prick 175 grader. Vispa ägg och kokossocker pösigt. Smält smöret och dra kastrullen från värmen. Bryt chokladen och lägg i det smälta smöret. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna till skalen spricker. Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljen. Rör ihop alla ingredienser. Ut med smeten på en plåt eller form som är preppad med kokos i botten. Toppa kakan med kokosflingor. Grädda mitt i ugn i ungefär 20 min, den ska va fuktig inuti men stannad utanpå -kolla med tandpetare!
Ät direkt eller frys in NJUT NJUT NJUT.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar