Heyo! hoppas att allt är fin fint såhär i slutet av sommaren.
Nu ikväll så kommer jag med ett recept på en hallonmousse bakelse, lyssna: vegansk, socker samt glutenfri!
Jag letade runt efter efterrätter som kunde passa att ha när släkten kom över, då hittade jag det! På receptet kallas den för "cheesecake" men jag skulle nog hellre vilja kalla den för hallonmousse bakelse, går nog även göra som en större tårta om man vill!
Recept hallonmouse bakelse
Ingredienser botten
- 2,25 dl mandlar
- 6 dadlar som varit i uppkokat vatten i 2-3 min
- 1/4 tsk vaniljpulver
- en nypa salt
Ingredienser hallon mousse
- 2,8 dl cashewnötter som har varit i uppkokat vatten i minst 15 min
- 1,7 dl mandelmjölk
- 2,25 dl hallon
- 2 msk citronjuice
- 6 msk lönnsirap
- 4 msk kokosolja
- en nypa salt
Så här gör du
Botten:
Mixa mandlarna först så att de blir en mjölig konsistens, mixa sedan ner resten av ingredienserna. Använd en muffinplåt (lägg i muffinformar i plåten för att enklare få bort bakelsen) alternativt 12 muffinformar. Tryck i blandningen i botten av muffinformarna, ställ in i frysen undertiden du gör moussen.
Hallonmousse:
Diska mixern och använd igen, mixa alla ingredienserna för moussen förutom kokosoljan som blandas i när allt är en jämn smet. Häll i hallonmoussen i muffinformarna med botten och frys in i 2h eller över natten.
Ta ut bakelserna ur frysen minst en halvtimme före servering så de är perfekt moussiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar