måndag 15 augusti 2016

Fudge i jordnötens anda


YEYOYEO

Fudge, så, himla, gott.

Så här kommer ett raffinerat socker fritt alternativ lätt att avnjutas!

Jordnötsfudge

Du behöver:

  • 1 dl Jordnötsmör
  • 2 tsk kokosolja
  • En handfull Naturella jordnötter
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 2-3 msk Lönnsirap/agavesirap eller honung 
  • En nypa Salt
Såhär gör du:
Använd en gryta på medelvärme för att blanda ihop alla ingredienser förutom de naturella jordnötterna. När allt är en rinnande konsistens så ta bort grytan i från värmen och fyll en mindre behållare, möjligtvis en rektangulär burk. Strö på en handfull naturella jordnötter på toppen. Ställ in i frysen och ta ut och skär upp när massan blivit en fast konsistens. Mm och ät!




OBS! Jag följde det här receptet! Där var det också aktuellt att ha i stevia eller annat socker (kokossocker) vilket jag skippade då jag tyckte det blev sött nog med honung. MEN! dessa fudgar smälter otroligt lätt och man måste verkligen vara snabb på att äta dem när de kommer ut ur kylen, och jag har funderat på om det beror på att jag inte hade något slags socker i som kristalliserar sig i frysen. Jag återkommer när jag testar att göra dessa igen! Men kolla gärna in original receptet Om en vill testa.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar