onsdag 14 december 2016

veganlussekatter och lucia




Igår var det Lucia vilket innebär spela heads up hela natten, vakna klockan halv sex, stressa till domkyrkan, få de bästa platserna man nånsin haft på dessa 3år, se på ens vänner som bara LEVERERAR, åka hem eftersom inga lektioner står på schemat, baka lussekatter, kolla på Hunger Games och äta linssoppa.

Recept på veganlussekatter
Du behöver!
- 2,5 dl valfri växtbaserad mjölk, jag använde mandeldryck
- 1 dl rapsolja
- 3/4dl kokossocker (75% av en dl)
- 50g saffran
- 50g jäst
- 7 dl vetemjöl
- russin (om en gillar sånt)

SÅ HÄR GÖR DU!
Häll mjölken i en kastrull tillsammans med oljan och värm till 37 grader. Mortla sockret och saffranet och blanda ner i vätskan. Smula jästen och häll den 37 gradiga vätskan ovanpå och lös upp jästen. Tillsätt mjöl och rör en stund med en maskin eller förhand. Jäs degen i 30 minuter. Dela upp degen och snurra egna lussekatter. Sätt på ugnen på 250 grader. Lägg katterna på jäsning i ytterligare 15 minuter (tillsätt äckelrussina här).  Baka i ugn i ca. 8 minuter (tills att de är gyllenbruna).

Gör varmchoklad och doppa i!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar