tisdag 5 september 2017

Sockerkaka, utan socker, med honung och vanilj istället!


Ej hel vegansk dock.....OBS, med honung... låt en kvinna få leva.

om en vill vara superstrikt; byt mot lönnsirap eller agave bara.

EBBAS HONUNGCITRONOCHVANILJKAKA




Ett svinbra tips är att se i gamla bak/kok-böcker för att hitta grunden till ett recept som man enkelt kan ändra, så jag tog originalreceptet längst till höger i vår urgamla kokbok och gjorde då om till mitt.

Du behöver:
- 4,5 dl vetemjöl
- ca. 3msk honung
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljpulver
- 50g rapsolja, alt. kokosfett
- 2,5 dl havredryck
- Saften och skalet från 1 pressad citron

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader med varmluft. Blanda sedan alla torra ingredienser för att sedan röra ner de blöta, blanda ihop allt till en jämn smet och häll upp i en sockerkaksform som är smord med olja och kokos. Grädda sedan kakan i ugnen i ungefär 45min, se efter om kakan verkligen är genomgräddad med en tandpetare. Blanda lite citronsaft och honung som du ringlar på toppen av den färdiggräddade kakan, koka upp kaffe eller häll upp ett glas havredryck och fika.

Så här så den ut klar:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar